Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rohanó világunkban egyre többen keresik valamilyen formában a természet közelségét, az állatokkal való kapcsolat lehetőségét, valamint a mozgás, a sport nyújtotta élményeket. Egyre többen választják kikapcsolódásként a lovaglást. Akit egyszer a lovaglás élménye magával ragad, előbb-utóbb lovat, lovakat vásárol magának, és egyre több időt és pénzt áldoz rá.

lovas baleset

Sajnos tény, hogy ez a szép hobbi sok kockázatot hordoz magában. Gyakoriak a balesetek, melyekben a lovas testi épsége kerülhet veszélybe, de igen sok veszély fenyegeti a lovakat is. A lovaglás közben történt balesetek mellett számtalan betegség, természeti katasztrófa, szállítás közben történt autóbaleset, ellési komplikációk fenyegetik. A szeretett állat károkozása, balesete, elhullása az érzelmi veszteségen túl igen komoly anyagi áldozatot jelent a tulajdonos számára.

Megdöbbentő a klinikák, állatorvosok és lótulajdonosok szerinti tény, hogy ma Magyarországon több száz ló pusztul el évente amiatt, mert nincs elegendő pénz a szakszerű gyógykezelésre

A lovas szövetségek felkérésére cégünk az OTP-Garancia Biztosító Rt-vel együttműködve kidolgozott egy olyan biztosítási formát, mely megoldást jelent, mind a kórházba szállítás, mind a helyszíni gyógykezelés finanszírozására, valamint az egyéb károk, anyagi veszteségek enyhítésére, vagy akár teljes megtérülésére is.