Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kincsem: a legyőzhetetlen „csodakanca”, 1874. március 17-én született Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernő birtokán. Trénere az Angliából hazatelepült Hesp Róbert volt. Kincsem apja egy Cambuscan nevű import angol telivér volt, akit 1871-ben vásárolt meg Francis Cavaliero a Kisbéri Ménes számára. Anyja Water Nymph, az ozorai Esterházy-ménes kancája, 1873-ban vitték Kisbérre tenyészteni.Kincsem karrierje 1876-ban kezdődött, Kincsem ekkor 2 éves volt.
1827-ben tartották meg az első lóversenyt magyar pályán, hogy alig ötven év elteltével egy olyan lónak tárja a kaput, amely nem adot esélyt másnak a győzelemre!
A Kincsem Parkban 1977-ben álltottak fel életnagyságú bronzszobrot.

Kincsem Park: A régi pályát 2000-ben kezdték el felújítani, így 2006-ban az újjávarázsolt Kincsem Park, már multifunkcionális lóversenypályaként és rendezvényhelyszínként várja az érdeklődőket. Szerdán és szombaton ügető-, míg vasárnaponként galoppversenyeket rendeznek.
A nézők tökéletes kiszolgálását 3500 férőhelyes, modern lelátó, 1000 fő befogadására alkalmas fogadó hall, zárt láncú közvetítő rendszer 73 televízióval, 400 férőhelyes klimatizált panoráma étterem és 8 darab VIP páholy segíti.
A magyar lósport hagyományai hosszú időre nyúlnak vissza. Voltak korszakok, amikor a világ legjobb versenylovai Magyarországról származtak. Budapesten a társasági élet központi eseményei voltak a lóversenyek. A Kincsem Parkot 1925-ben építették, és a maga idejében Európa legmodernebb versenypályája volt.